Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Archeologiedagen

Archeologiedagen

Midden in de Noordoostpolder ligt een mysterie: het voormalige eiland Schokland. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Altijd in strijd met de natuur. Ontdek het verborgen verleden van Werelderfgoed Schokland.....

Waar kan je de archeologie beter beleven dan op Werelderfgoed Schokland? Dit voormalige eiland is een archeologisch monument en zit vol met prachtige bodemschatten. 

Het Klokhuis maakte er een speciale Schokland-archeologie-uitzending van. Deze wordt op beide dagen zowel in Museum als bij het bezoekerscentrum van Het Flevo-landschap vertoond. Verder zijn er meerdere archeologie-activiteiten tijdens dit weekend.

Museum Schokland

Programma wordt nader bekend gemaakt.

Speciaal voor de jonge bezoeker is er ‘Expeditie kit Schokland’, waarmee kinderen een spannende speurtocht in en rond het museum maken. Zo nemen ze spelenderwijs kennis van de geschiedenis van Schokland. 

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin 

Zondag 15 oktober staat de hele middag in het teken van archeologie-activiteiten voor kinderen bij de Gesteentetuin. Het bezoekerscentrum is open van 12.00 tot 17.00 uur.

Wil jij eens met eigen ogen bewonderen hoe een archeoloog te werk gaat? Dat kan! Deze middag zijn er namelijk twee echte archeologen aan het werk. Zij vertellen over Schokland en archeologie. 

Op archeologisch onderzoek in de bodem van Schokland (15 okt 13.30 -15.30 uur)

Altijd al benieuwd geweest naar de bodem onder Schokland? Kom dan op zondag 15 oktober naar de Gesteentetuin. Archeologen zullen grondboringen zetten en uitleg geven over het doen van archeologisch onderzoek. Samen met jou bekijken de archeologen hoe de bodem van Schokland is opgebouwd en wat de inhoud van de boringen je kan vertellen over archeologische sporen in de grond.

Verder kan je schat graven, stenen laten zagen met een speciale zaagmachine en zo kun je de geschiedenis van de steen achterhalen. Neem je eigen steen mee of koop er één in het bezoekerscentrum. Of loop de archeo-route die over het voormalige eiland Schokland gaat. Een kei van een kindermiddag van Het Flevo-landschap.

Bekijk hier de film van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed​ over Schokland.