Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Hoogtepunten Schokland - dagexcursie

Hoogtepunten Schokland - dagexcursie

Bezoek al wandelend in één dag alle highlights van Werelderfgoed Schokland. Een gids neemt u mee over het 'eiland op het droge'.

In de ochtend beginnen we met een wandeling over de Zuidpunt. Er wordt een bezoek gebracht aan de kerkruïne die uit ongeveer 1300 dateert. Bij deze kerkruïne heeft in 2003 de herbegrafenis plaatsgevonden van de Schokkers van wie de schedels en botten in de zomer van 1940 waren opgraven voor onderzoek en sindsdien door de Universiteit van Amsterdam zijn bewaard. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de vuurplaat, de plek waar vroeger de vuurtoren heeft gestaan. 

Rond de middag komen we weer terug bij de Gesteentetuin. Hier staat een heerlijke lunch klaar en kunt u rustig het bezoekerscentrum doorlopen en de tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. Ook is er informatie te vinden over de geschiedenis en de natuur van Schokland.

In de middag wordt er een wandeling over het noordelijke punt van Schokland gemaakt. Op de Noordpunt is de oude haven waar onder andere de Lichtwachterswoning, het misthoornhuisje en de voormalige begraafplaats worden bezocht. 

Na afloop van de excursie kan er nog op eigen gelegenheid een bezoek gebracht worden aan Museum Schokland.

Meer informatie en reserveren