Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Hoogtepunten Schokland - dagexcursie

Hoogtepunten Schokland - dagexcursie

Bezoek al wandelend in één dag alle highlights van Werelderfgoed Schokland. Een gids neemt u mee over het 'eiland op het droge'.

Alle schatten van Schokland in een dag

Tijdens deze wandeling komt u alles te weten over Werelderfgoed Schokland, een bijzonder gebied in de Noordoostpolder. We beginnen met een korte uitleg door de gids in bezoekerscentrum de Gesteentetuin. Daarna begint de wandeling.

Onderweg leert u alles over de geschiedenis van het voormalig eiland in de Zuiderzee en haar bewoners. Waarom heeft Schokland bijvoorbeeld de UNESCO Werelderfgoed status? Waarom werden de Schokkers vluchteling in eigen land? Welke archeologische bodemschatten zitten er nog allemaal in de grond? Hoe is Schokland ooit ontstaan? Wie hebben er gewoond?


Dagindeling

De excursie bestaat uit twee gedeelten: een ochtend en een middagwandeling. Na de uitleg bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin, beginnen we met een ochtendwandeling. Onderweg nemen we een pauze bij het museumrestaurant waar we een kop koffie/thee drinken met de lokale specialiteit: de Schokkerbrok. We komen rond de lunch terug bij de Gesteentetuin. Hier kunt u uw eigen lunch nuttigen. Na de lunch gaan we verder met de wandeling over het tweede deel van het voormalige eiland.

Na afloop van de excursie kan er nog op eigen gelegenheid een kort bezoek gebracht worden aan Museum Schokland.

Foto: Ernst Dirksen

Meer informatie en reserveren