Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Wandelexcursie Archeologie van Schokland Kavel P14

Wandelexcursie Archeologie van Schokland Kavel P14

Kavel P14 op Schokland is de belangrijkste prehistorische kavel. Tijdens de excursie wordt meer verteld over de bijzondere resten die gevonden zijn en die nog in de grond verborgen zitten.

Ongeveer 8000 jaar geleden vestigden de eerste mensen zich rondom Schokland. Deze mensen waren echte jagers en aten onder andere vis, elanden en bevers. Ze bouwden hun hutten langs de oevers van de Vecht en de IJssel. De hele manier van leven van deze mensen werd Swifterbantcultuur genoemd.

Overblijfselen van deze cultuur zijn nog massaal te vinden in de bodem van Schokland. Mede hierdoor heeft Schokland in 1995 de UNESCO Werelderfgoed status gekregen. Na een interessante presentatie bij bezoekerscentrum de Gesteentetuin neemt de gids je mee voor een korte wandeling naar Kavel P14. In de bodem van deze kavel zijn de meest belangrijke sporen van de Swifterbantcultuur gevonden.

Op zondag 13 oktober is het Archeologiedag op Werelderfgoed Schokland. Er zijn veel activiteiten, workshops en lezingen op het gebied van archeologie.

Meer informatie en reserveren