Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Fotowedstrijd Schokland

Maak jij de unieke Werelderfgoedfoto? Schokland kreeg in 1995, als eerste in Nederland, de status Werelderfgoed van UNESCO. Het voormalige eiland Schokland is een archeologisch monument vol prachtige bodemschatten. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Altijd in strijd met de natuur.

Struin eens rond en ontdek het verborgen verleden van dit werelderfgoed en zet Schokland in de kijker. Als je er dan toch bent kun je met een bezoek aan bezoekerscentrum De Gesteentetuin van Het Flevo-landschap of Museum Schokland meer te weten te komen over de achtergrond van Schokland.

Prijzen fotowedstrijd ‘Schokland in de kijker’

·       Vanuit CameraNU.nl waardebonnen (€ 100 voor kinderen tot 14 jaar, € 200 voor volwassenen)

·       Vanuit Het Flevo-landschap (Expositie in bezoekerscentrum, exclusieve rondleiding van de boswachter)

·       Vanuit Museum Schokland (Het boek Leven met Water, Schokland en omgeving. T.w.v. 34,95)

Een gewonnen prijs is niet-overdraagbaar en is niet inwisselbaar

Algemene voorwaarden deelname fotowedstrijd ‘Schokland in de kijker’

·       Het ingezonden beeldmateriaal moet zijn gemaakt in of rondom Werelderfgoed Schokland en een duidelijk kenmerk hiervan in beeld hebben.

·       Wij zien graag mensen op de foto’s. Het is belangrijk dat je hun toestemming hebt gevraagd. Lees meer over portretrecht.

·       Iedere deelnemer mag maximaal 5 (eigen gemaakte) foto's insturen; type JPG/JPEG

·       Foto’s van onvoldoende kwaliteit worden uitgesloten van deelname; grootte tussen 1 megabyte (MB) en 5 MB. 

·       Stuur je foto(‘s) uiterlijk 30 september 2017 naar foto@schokland.nl of tag jouw foto met @schoklandunesco en #schokland

·       Vermeld bij je inzending je naam en contactgegevens;

·       Jouw beeldmateriaal wordt na goedkeuring geplaatst in het fotoalbum ‘Fotowedstrijd Schokland in de kijker’, op de Facebook-pagina van Werelderfgoed Schokland.nl (dit gebeurt één keer per week en in de zomer iets minder vaak). Je krijgt een ontvangstbevestiging binnen 3 weken.

·       Het ingezonden beeldmateriaal blijft eigendom van de eigenaar, maar het is Werelderfgoed Schokland toegestaan rechtenvrij gebruik te maken van het verkregen beeld;

·       Personeel en medewerkers van Werelderfgoed Schokland zijn uitgesloten van deelname.

·       Een onafhankelijke jury zal op medio oktober uit de ingezonden foto’s de meest bijzondere, mooie, ludieke, leuke, gekke of creatieve foto tot winnaar uitroepen. De jury bestaat uit deze twee top-fotograven: Pim van de Maden en Johan van der Wielen

Foto's worden geplaatst op Werelderfgoed Schokland Facebook