Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Wandelexcursie Gespikkelde bedevaart

Wandelexcursie Gespikkelde bedevaart

Voor de tweede keer wordt de gespikkelde bedevaart op Schokland georganiseerd. Op Schokland werd een huwelijk tussen een rooms-katholiek en een protestant een gespikkeld huwelijk genoemd, de liefde was sterker dan de kerkelijke scheiding. Deze bedevaart gaat langs plaatsen die voor beide geloofsrichtingen belangrijk zijn.

Tussen 10.00 uur en 14.00 uur begint de bedevaart bij het bezoekerscentrum in de Gesteentetuin. Tot 17.00 uur is er de tijd de bedevaart af te sluiten in de Gesteentetuin.

De bedevaart heeft een lengte van ongeveer 11 km. De bedoeling is de tocht wandelend, in stilte, zonder gesprekken en met uitgeschakelde mobiel te volbrengen. Bedevaartgangers nemen zelf een bloem, waxinelichtje en een kiezelsteen mee.

De bedevaartgangers krijgen een route- en stempelkaart mee, waarop zij 3 stempels verzamelen. De eerste stempel bij vertrek, de tweede dichtbij het Kerkje op de Middelbuurt en de laatste stempel bij voltooiing van de bedevaart.

De bedevaartgangers ontvangen in het bezoekerscentrum een oorkonde en we beëindigen de bedevaart onder het genot van een kop koffie of thee met een Schokker mop, waarbij de ban op spreken opgeheven is.


Meer informatie en reserveren