Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Paddenstoelen zoektocht

Paddenstoelen zoektocht

Subtiel verstopt onder een blad, vastgekleefd aan een boomstam of geheimzinnig verscholen onder een struik. Vaak loop je er zo maar langs. Maar als je goed kijkt, zie je dat ze in allerlei vormen en kleuren voorkomen. Ook hebben ze soms de raarste namen. Wel eens gehoord van het elfenbankje, eekhoorntjesbrood of grote stinkzwam?

Ruim jij elke dag je kamer op? Neem eens een voorbeeld aan de paddenstoelen! Elke dag helpen ze de natuur een handje met opruimen. Dit doen ze door het afbreken van dood materiaal zoals afgevallen bladeren en dood hout. Meer weten over deze uitslovers? Op dinsdag 20 oktober organiseert Het Flevo-landschap een zoektocht naar paddenstoelen speciaal voor de jeugdige natuurliefhebbers.

Vergeet deze middag niet de laarzen aan te trekken.

Deze excursie is voornamelijk bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Uiteraard mogen de ouders ook mee.

meer informatie

Week van het Landschap

In de Week van het Landschap, van 21 t/m 29 oktober, opent Het Flevo-landschap deuren van bijzondere gebieden. Ook bij u in de buurt. Leer in deze week gebieden kennen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn en ontdek hoe veelzijdig uw provincie is. Van moeras tot heide, van oer- tot loofbossen en van vogelgebieden tot historische plekken. Flevoland heeft het! 

Kijk voor het complete activiteitenoverzicht op www.flevo-landschap.nl/wvhl