Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Activiteiten kerstvakantie Museum

Activiteiten kerstvakantie Museum

Museum Schokland is de plek voor nieuwsgierige onderzoekers en archeologen in spé. Ontdek het voormalige eiland in de Zuiderzee en ga binnen en buiten op avontuur.

Activiteiten kerstvakantie

Je kunt bij Museum Schokland van alles beleven. Graaf archeologische en geologische schatten op, bouw je eigen landschap in de interactieve zandbak of speel in onze natuurspeeltuin. Daarnaast hebben we tijdens de kerstvakantie extra leuke activiteiten in petto:

Rondleidingen

In de kerstvakantie vinden er elke dag rondleidingen plaats. Een ervaren rondleider biedt informatie, vertelt leuke anekdotes en beantwoordt graag vragen. De rondleidingen zijn gratis en starten om 14.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Inloopworkshops op 27 december en 3 januariOp vrijdag 27 december en vrijdag 3 januari vindt een speciale inloopworkshop vanaf 12.00 uur plaats.

Tijdens deze workshop gaan we creatief aan de slag. Dit is het seizoen van de lichtjes, maar vroeger op Schokland was er geen elektriciteit, maar wel kaarsen en lantaarns. Daarom gaan we lantaarns maken met mooie kleuren en afbeeldingen van vissersboten en Schokker huisjes. Deze cursus is geschikt voor 6 jaar en ouder, dus ook volwassenen zijn van harte welkom om mee te doen. Deelname is gratis*.

De workshoptijden zijn:

12.00 - 12.45 uur
13.00 - 13.45 uur
14.00 - 14.45 uur
15.00 - 15.45 uur

*maximum aantal deelnemers is 12 personen per workshop, dus wees op tijd.


Kerstverhalen
Op zaterdag 28 december komt Abe de Verteller naar Schokland. In de museumkerk vertelt hij zijn mooiste verhalen over kerst en oud&nieuw. Laat je door hem betoveren. Meer info


Ga op expeditie!Met onze speciale expeditiekit kun je al speurend en onderzoekend het eiland verkennen. De kit bestaat uit leuke doe-opdrachten die je spelenderwijs meer over de geschiedenis van Schokland leren.


meer informatie over alle kerstvakantie-activiteiten voor kinderen bij Museum Schokland

meer informatie over expeditiekit bij Museum