Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Kunst-Poëzie-Route 'Dichter op het land'

Kunst-Poëzie-Route 'Dichter op het land'

Gedurende de hele zomer is de unieke internationale kunstroute ‘Dichter op het Land’ te bewonderen met maar liefst 20 kunstwerken.

Dichter op het Land

Struin langs een twintigtal kunstwerken. De kunstenaars werden geïnspireerd door poëzie, de geschiedenis en natuur op Schokland.

Start bij Museum Schokland met een routeboekje en vul deze onderweg met gedichtenkaarten. Zo ontstaat er een unieke dichtbundel. De route is zes kilometer en leidt je over de Noordpunt van het voormalige eiland.

De makers van de kunstwerken komen o.a. uit Australië, Zweden, Oostenrijk en Italië. Projectleider van ‘Dichter op het Land’ is Pat van Boeckel van Rerun Productions; de club die onder meer verantwoordelijk was voor de succesvolle expositie “Drift” in het Waterloopbos.

Op en rondom het Museumterrein worden in de weekenden live optredens gegeven, allemaal in het overkoepelende thema ‘poëzie’.


Weekendprogramma

Gedurende de gehele festivalperiode zullen er in de weekenden speciale optredens zijn van dichters, performers, musici en andere gezelschappen.

Alles over de route

Alle informatie over festival Zomer op Schokland