Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Scandinavië Markt

Scandinavië Markt

Genieten van al het moois dat Scandinavië te bieden heeft bij Scandinavië Markt bij Museum Schokland, prachtig gelegen op het UNESCO Werelderfgoed Schokland.


Naast een groot aantal stands op het gebied van wonen & design, outdoor & reizen, lekker eten en mode & handvaardigheid zijn er ook lezingen en kan men genieten van Scandinavische live muziek en prachtige Scandinavische dieren. Alle producten en activiteiten zijn puur en oorspronkelijk. Kinderen vermaken zich bij de theatervoorstelling ‘De Kleine Walvis’ en kunnen creatief aan de slag. Kortom, de Scandinavië Markt is een gezellige dag uit voor het hele gezin.

Speciaal kinderprogramma en bijzondere lezingen

De Scandinavië markt is een gezellige dag uit voor het hele gezin. Naast de markt met Scandinavische producten is er ook een activiteiten programma. Voor kinderen is er een speciale voorstelling 'De Kleine Walvis' van Inkipinki. Ook kunnen zij Scandinavisch knutselen en schminken. Er zijn prachtige Scandinavische dieren om te aaien, zoals een rendier en er is een groot luchtkussen. Voor volwassenen zijn er de hele dag door interessante lezingen over Scandinavië. Met onderwerpen als het Noorderlicht tot skivakantie, van culinaire en culturele tradities tot De Barentszregio. Een van de spreeksters is Tineke Jorissen. Zij is docente en vertaalster Zweeds en vertaalde onder andere de Millennium-trilogie van Stieg Larsson.

Het is de zesde keer dat Museum Schokland de Scandinavië Markt organiseert. Museum Schokland heeft een bijzondere band met Scandinavië; De historische entourage van het voormalig eiland in de Zuiderzee past naadloos bij het thema:  De ijstijd heeft hier grote zwerfstenen uit het hoge noorden achtergelaten en de houten huizen hebben een Scandinavisch uiterlijk. De Noorse rederij Fjordline en het Nordic magazine zijn opnieuw partner van de Scandinavië Markt. Zo maken bezoekers maken kans op een gratis overtocht verzorgt door Fjordline.


meer informatie