Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Schat aan verhalendag: Schat-Speur-Route met Zandvoorstelling

Schat aan verhalendag: Schat-Speur-Route met Zandvoorstelling

Met een schatkaart ga je speuren op het Noordpunt van Schokland. Onderweg zie, doe en beleef je spannende en bijzondere verhalen. Je verzamelt stempels tijdens je speurtocht (3,5 kilometer) over het eiland. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de zandtekenaar!

Op zondag 26 februari is er een speciale Schat-Speur-Route over Noordpunt Schokland.

In de bodem van Werelderfgoed Schokland ligt een groot aantal schatten verborgen. Resten van huizen, boten, vliegtuigen en nog veel meer. Deze schatten vertellen het verhaal over de vroegere bewoners van Schokland. Op deze "Een Schat aan verhalen"-dag kun jij daarom speuren naar de verhalen achter deze schatten en zo ga jij Nederlands eerste Werelderfgoed echt beleven.

Ga in de haven op zoek naar boten, luister én kijk naar het spannende verhaal van de zandtekenaar en kijk hoe ze vroeger van stenen gereedschap maakte. Heb jij alle opdrachten goed uitgevoerd en alle stempels verdiend? Dan krijg je een mooi cadeautje!

Struin over het eiland, luister en beleef de Schokland-zandvertelling en andere Schokker-verhalen. Zet jouw speuractiviteiten op social media met #SchoklandUNESCO en win een Schokland-Schat!

Blijf op de hoogte via Schat aan Verhalen Facebook-evenement

"Een schat aan verhalen" is een gezellige, actieve en leerzame dag voor het hele gezin. Deze dag is met name gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd. Van dat struinen krijg je dorst en trek, daarom kun je bij bijna alle locaties terecht om jouw dorst te lessen of jouw maag te vullen. Trek stevige schoenen of laarzen aan en kom speuren.

Schat aan Verhalen dag wordt georganiseerd door Het Flevo-landschapMuseum Schokland, Antoniushoeve en gemeente Noordoostpolder. Allemaal betrokkenen bij Werelderfgoed Schokland. Verder is er medewerking van de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland, afdeling Flevoland en Zandvertellingen Zandtekenaar Sylvia Wybenga