Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Schat aan verhalendag: Schat-Speur-Route

Schat aan verhalendag: Schat-Speur-Route

Met een schatkaart ga je speuren op het Noordpunt van Schokland. Onderweg zie, doe en beleef je spannende en bijzondere verhalen. Je verzamelt woorden en letters tijdens je speurtocht (3,5 kilometer) over het eiland. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan het Museumweekend!

Op zondag 14 april is er een speciale Schat-Speur-Route over Noordpunt Schokland.

In de bodem van Werelderfgoed Schokland ligt een groot aantal schatten verborgen. Resten van huizen, boten, vliegtuigen en nog veel meer. Deze schatten vertellen het verhaal over de vroegere bewoners van Schokland. Op deze "Een Schat aan verhalen"-dag kun jij daarom speuren naar de verhalen achter deze schatten en zo ga jij Nederlands eerste Werelderfgoed echt beleven.

Struin over het eiland, luister en beleef vertellingen van Schokker-verhalen. Zet jouw speuractiviteiten op social media met #SchoklandUNESCO en win een Schokland-Schat!

"Een schat aan verhalen" is een gezellige, actieve en leerzame dag voor het hele gezin. Deze dag is met name gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd. Van dat struinen krijg je dorst en trek, daarom kun je bij bijna alle locaties terecht om jouw dorst te lessen of jouw maag te vullen. Trek stevige schoenen of laarzen aan en kom speuren.

Schat aan Verhalen dag wordt georganiseerd door Het Flevo-landschap, Museum Schokland, Antoniushoeve (Ik ben boer), Hof van Schokland en gemeente Noordoostpolder. Allemaal betrokkenen bij Werelderfgoed Schokland.