Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Themamiddag: Bijzondere stenen

Themamiddag: Bijzondere stenen

Rondom het bezoekerscentrum ligt de Gesteentetuin. Het verleden van de omgeving is overal in deze tuin te ontdekken. Reis terug naar de voorlaatste ijstijd. De enorme ijsmassa kwam vanuit het noorden en stopte hier ongeveer 200.000 jaar geleden. Onderweg nam hij allerlei keien mee, die nu nog te vinden zijn.

Op de Stenen Doe-middag is er van alles voor kinderen te doen en te ontdekken over stenen en de ijstijd. Er is een grote collectie stenen aanwezig die je mag bekijken. 

Natuurlijk gaan we ook stenen zagen. Heb je thuis een steen liggen en ben je benieuwd hoe deze er aan de binnenkant uitziet? Neem je steen mee, dan zagen wij hem met onze speciale stenenzaagmachine doormidden. Door de binnenkant te bekijken, kunnen we je van alles over je steen vertellen.

Er in een speurtocht, je kan stenen zoeken of lekker picknicken.Opgeven hoeft niet, kom gezellig langs tijdens deze KEIgezellige middag.

Meer over de Stenen-Doe-Middag

Elke eerste en derde zondag van de maand

De themadagen zijn elke eerste en derde zondag van de maand in de Gesteentetuin. Iedere keer met verschillende activiteiten rond een wisselend thema.