Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Festival Zomer op Schokland

Festival Zomer op Schokland

Schokland is deze zomer het decor voor cultureel festival: ‘Zomer op Schokland’. Gedurende de hele zomer is de unieke internationale kunstroute ‘Dichter op het Land’ te bewonderen met maar liefst 20 kunstwerken. Op en rondom het Museumterrein worden in de weekenden live optredens gegeven, allemaal in het overkoepelende thema ‘poëzie’.

Dichter op het Land

Struin langs een twintigtal kunstwerken. De kunstenaars werden geïnspireerd door poëzie, de geschiedenis en natuur op Schokland.

Start bij Museum Schokland met een routeboekje en vul deze onderweg met gedichtenkaarten. Zo ontstaat er een unieke dichtbundel. De route is zes kilometer en leidt je over de Noordpunt van het voormalige eiland.

De makers van de kunstwerken komen o.a. uit Australië, Zweden, Oostenrijk en Italië. Projectleider van ‘Dichter op het Land’ is Pat van Boeckel van Rerun Productions; de club die onder meer verantwoordelijk was voor de succesvolle expositie “Drift” in het Waterloopbos.


Prins te Paard – Blind Vuur

Locatietheatergezelschap Prins te Paard houdt 11-22 september tien voorstellingen ‘Blind Vuur’ op de Zuidpunt van Schokland. ‘Blind Vuur’ gaat over een oude vuurtorenwachter op Schokland, die na de drooglegging van de Noordoostpolder er maar niet aan wennen kan dat zijn zee verdwenen is. Een echte rauwe, poëtische en beeldende locatietheatervoorstelling op de voormalige zeebodem bij de Zuidpunt van Schokland. Een theaterbeleving zoals men die gewend is van Prins te Paard: vol vuur, passie en emotie.


Weekendprogramma

Gedurende de gehele festivalperiode zullen er in de weekenden speciale optredens zijn van dichters, performers, musici en andere gezelschappen. Namen die al vast staan zijn de vermaarde flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel en Dichter des Vaderlands Tsaed Bruinja. Maar ook is gedurende de hele periode van Zomer op Schokland een prachtige expositie te zien van fotografe Saskia Boelsums in de pastorie van de museumkerk.

Alle informatie