Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin

In het Schokkerbos vindt u bezoekerscentrum De Gesteentetuin van Het Flevo-landschap. De gastheren en -vrouwen vertellen u graag over wat u in de omgeving aan natuur en cultuurhistorie kunt zien en beleven. Ontdek de bijzondere natuur middenin de Noordoostpolder!

IVM COVID-19 KUNNEN DE OPENINGSTIJDEN VAN HET BEZOEKERSCENTRUM AFWIJKEN, CHECK DE ACTUELE SITUATIE OP DE WEBSITE VAN HET FLEVO-LANDSCHAP

In De Gesteentetuin maakt u een reis door de tijd. Die reis begint zo'n 200.000 jaar geleden. In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien te zien, die door de gletsjers van de voorlaatste ijstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten. In het bezoekerscentrum kunt u een tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. En natuurlijk is er ook informatie te vinden over de geschiedenis en de natuur van Schokland.

Natuur is iedere dag open

Het bezoekerscentrum is een mooi startpunt voor een wandeling door het Schokkerbos en over het verdere eiland. Meer informatie op de website van Het Flevo-landschap.

Overzicht van alle activiteiten

Op de hoogte blijven van alle activiteiten op Schokland? Schrijf je in voor de nieuwsbrief