Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin

Een bezoek aan het voormalige eiland Schokland begint bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin. De gastheren en gastvrouwen vertellen u graag wat er in de omgeving te doen is. Bij hen kunt u ook terecht als u informatie wilt over activiteiten, zoals excursies en rugzakroutes.

In De Gesteentetuin maakt u een reis door de tijd. Die reis begint zo'n 200.000 jaar geleden. In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien te zien, die door de gletsjers van de voorlaatste ijstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten. In het bezoekerscentrum kunt u een tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. Ook is er informatie te vinden over de geschiedenis en de natuur van Schokland. Kinderen kunnen zich op de kijk- en doezolder vermaken met allerlei spellen en activiteiten. 

Excursies en activiteiten 

Het bezoekerscentrum dient als startpunt voor verschillende excursies, zoals een wandeling door De Gesteentetuin, stenen zagen, of een pannenkoeken- of snertwandeling rondom Schokland. Of kijk wat uw zelf meegenomen steen u kan vertellen tijdens het Stenen Spreekuur. Elke eerste en derde zondag van de maand is er in De Gesteentetuin een Doe-middag met tal van activiteiten voor jong en oud.

Overzicht van alle activiteiten

Op de hoogte blijven van alle activiteiten op Schokland? Schrijf je in voor de nieuwsbrief