Werelderfgoed Schokland

Tijdloos mysterie

Museum Schokland

Museum Schokland

Schokland heeft veel geheimen en prachtige bodemschatten. Ontdek ze bij Museum Schokland.

Centraal gelegen op dit eerste Nederlandse werelderfgoed vindt u museum Schokland. De historische kerk uit 1834 en de opvallende houten museumgebouwen vormen een markant punt in het moderne landschap van de Noordoostpolder.

Tentoonstelling en exposities

De vaste presentatie over de rijke geschiedenis van Schokland, jarenlang te bezichtigen in de markante houten gebouwen, krijgt een complete make-over.

De nieuwe presentatie neemt de bezoeker letterlijk mee door de bijzondere geschiedenis, vanaf de ijstijd tot nu, en daagt haar uit met diverse interactieve presentaties. Deze nieuwe opstelling is dan ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.  De nieuwe vaste presentatie is open vanaf 30 maart 2018.

Het museumterrein alsook de museumkerk blijven in de tussentijd open volgens openingstijden tegen een gereduceerd tarief. U betaalt tot 27 maart € 2,- entree. 

Evenementen, zoals de Scandinavië Markt, weten jaarlijks veel liefhebbers naar het museum te trekken.

MuseumTV maakte opnames waarin goed in beeld komt waarom Schokland zo bijzonder is.

Wandelen en fietsen

Museum Schokland is een goed startpunt voor een wandeling of fietstocht. In de museumwinkel kun je allerlei mooie wandel- en fietsroutes krijgen. Speciaal voor kinderen is er de Archeoroute. Tijdens deze avontuurlijke rondwandeling ontmoet je kinderen die ooit op Schokland woonden en ontdek je hoe ze leefden en woonden.

kijk op www.museumschokland.nl voor meer informatie