Leer over de natuur en historie van Schokland

Wie waren de mensen die op Schokland leefden? Hoe was het leven in de tijd van Zuiderzee? Wat kun je leren over de IJstijd?

Beeldend, theater, drama en/of dans. In diverse workshops van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder leren kinderen spelenderwijs over de voormalige eilandbewoners “De Schokkers” en de Zuiderzee.

Het Flevo-landschap brengt de geschiedenis- en natuurlessen tot leven met rugzakroutes en archeoroute.

Het Cultuurbedrijf is de inspirator voor kunst, cultuur en erfgoed in de gemeente Noordoostpolder. Het biedt professionele podia, een erfgoedgoedcentrum, actieve en receptieve kunsteducatie, exposities en een kunstuitleen. Voorts faciliteert en inspireert het Cultuurbedrijf amateur kunstverenigingen en is dé lokale leverancier van cultuureducatie voor het basis- en voortgezet onderwijs. Museum Schokland is één van de instanties die onder het Cultuurbedrijf valt. Cultuurbedrijf biedt educatieve programma’s voor het onderwijs aan.

Het Flevo-landschap wil de Flevolandse natuur zo goed mogelijk behouden, beschermen en ontwikkelen en tegelijkertijd zorgen dat de bewoners en bezoekers van deze provincie er zo veel mogelijk van kunnen genieten.

Vanuit het bezoekerscentrum De Gesteentetuin kunnen leerlingen van de basisschool leren over natuur en geschiedenis van Schokland. Bekijk hier de mogelijkheden.